dimecres, 15 de juliol del 2009

Bony de Salòria-Monteixo-Norís...

...tres cims per un cap de setmana esplèndid


Al voltant de les 6 de la tarda del divendres recollim al Joan a Tàrrega i ens encaminem cap a Ainet de Besan on farem nit.
La Teresa en va proposar d'anar a la sortida que en Joan feia amb el grup de Roc&Pics, on celebraven la seva IV Trobada a la Vall Farrera. 


Cap de setmana de molta activitat, de molt riure i passar-ho bé...i menjar molt (quin esmorzar el del diumenge!!!)


Dissabte 11 - Lo Covil (2588) - Bony de Salòria (2789)
Desnivell: +/- 1400
Dificultat: fàcil (però molt llarga)
Temps: 8 hores amb parades incloses 


A 1/4 de 9 de nou ja estem caminant per la pista de fons de Virós, (perdoneu el meu desconeixament, però, no sabia ni que hi foren aquestes pistes) hem deixat els cotxes justament a la caseta de lloguer de material que ara es troba en obres.
Anem tallant la pista a través del Bosc de Virós i anem guanyant alçada, a la cota 2100 en un revolt de la pista molt pronunciat tirem muntanya amunt fins trobar de nou la pista a 2360, que travessem i pugem fins arribar a la carena que seguim fins al  cim de lo Covil (2855),


 quan tots hem arribat i fem les fotos corresponents de cim  continuem tot carenejant, 


Portarró de Cebollera, coll de Finestres


 on comencem la darrera pujda fins arribar al Bony de Salòria (2789).
  
Des del coll es fa la boca aigua només de pensar com seria la baixada esquiant per la llarga pala que baixa cap  a les Bordes de Conflent, ..., però, tornem a la realitat, ara pugem a peu,... 
Dalt del cim ens trobem tot un grup de joves que que amenitzen amb alguna que altre cançó.
Fem un mos i tornem fins al Portarró on flanquegem donant la volta al Covil i anem a buscar la pista tornant ja pel mateix camí de pujada fins als cotxes.
A les Bordes de Virós dinem una mica i mentre la Teresa, en Joan i jo anem a carregar de benzina el cotxe la resta va a dutxar-se al refugi de l'Esquirol a Ainet de Besan.


Assistents: David, Izmet, Jaume, Joan, SergiC, SergiCC, Joan, Mònica B, Mònica L, Teresa, Anna.


Mentre esperem l'hora de sopar, van arribant gent del grup que mica en mica es va fent gran. A l'alberg han hagut de parar matalassos al terra per tal que tots hi capiguem, hi ha alguns que han preferit dormir al ras, amb la nit tan fantàstica que feia.


Al vespre anem a sopar a Alins, a l'Hotel Salòria, on Rocs&Pics celebren la seva IV trobada aquest cap de setmana, s'han replegat al voltant de 44 persones!!


Malgrat que el que vols és  una cosa la són i el cansament és un altra que al final pot més i a la una ens anem a dormir... encara que hi ha uns quants que allarguen la nit i es queden a "mirar les estrelles".




Diumenge 12 - Monteixo (2902) - Norís (2826)
Desnivell: +/- 1400
Dificultat: Una mica difícil s'ha de fer una petita cresta fins al Norís
Temps: 8 hores


Després d'un "esmorzar de pagès" que ens han preparat al refugi l'Esquirol, d'aquells d'entaular-se on els embotits i els formatges de la terra van corrent així com també uns bons ous ferrats.
A les 9 es trobem al Pla de la Selva (1698)


 on deixem els cotxes i enfilem per la llarga pista a la Pleta del Frares ens enfilem pel Bosc d'Aixeus


 i seguint un camí ple de nerets anirem a parar al Llac d'Aixeus (2367). 


El grup s'ha anat allargant, al llac es divideix en dos el que es queden i el que pugem al cim. En total una vintena. Anem pujant per un camí d'un fort pendent, però molt ben marcat, son  al voltant de 2/4 d'una que els primers arribem al cim, la resta del grup mica en mica van arribant.


Després de fer la foto corresponent de cim ens posem en camí per fer la cresta fàcil, però entretinguda, que ens dur al Norís que ens hi posem amb poc més d'una hora uns una mica més d'altres.


La baixada la fem per una tartera que es troba tot just abans de pujar al cim, cota 2782, que ens dur fins l'Estanyol d'Aixeus on tres no perdem l'oportunitat de donar-se un bon bany en les seves aigües, d'altres es conformen en mullar-se els peus i la resta continuen camí, son les quatre i encara resta un bon tros per arribar als cotxes...
Son les 8 del vespre, estem asseguts a la terrassa del refugi l'esquirol prenent unes begudes, molts del grup ja han iniciat el camí de tornada a casa, nosaltres també ho haurem de fer, però de moment gaudim del moment i la bona companyia.


Assistents: la vintena del cim més els que van arribar al llac (en perdonareu que no posi noms no els conec tots i no m'agradaira deixar-ne cap. 
.



4 comentaris:

Sergi ha dit...

Excel·lent descripció, Anna.
I quin cap de setmana més complert!
M'agrada molt la seqüència de retrats amb el snoms que has posat al final de la descripció del Monteixo.
Apa: salutacions!

neusle ha dit...

Felicitacions, Anna, per la teva crònica. M'ha encantat! Ho expliques amb goig i això es nota molt. A mi també m'ha agradat la sèrie de fotos etiquetades dels membres... Bona idea!
Gràcies i a reveure!!!

joangm ha dit...

Un bon relat d'un bon cap de setmana per a recordar.
Molt bé i moltes gràcies.

National

Unknown ha dit...

je suis le Français que vous avez rencontré au sommet de Saloria le 11 juillet 2009.
J'avais fait une petite vidéo ce jour là, je vous indique le lien sur Dailymotion où je l'ai mis en ligne.

http://www.dailymotion.com/video/xagkhw_os-de-civis-2009-pic-de-saloria-278_travel

Salutations et peut être un jour au sommet d'un pic !!!